Изложби

По време на изложбата ще се проведе конкурс/лотария, свързана с реклама на домашните любимци. Каним всички собственици и развъдници да се включат, като подготвят рекламни материали със снимки на техните котки. Това могат да бъдат календари, ключодържатели, химикали и др. За повече информация, обърнете се към клуба.


XXVIII и XXIX Международна лицензирана
изложба на котки лиценз №204153

Следващата изложба ще се състои в 25 и 26 юли!

КАНИМ УЧАСТНИЦИ И ЗРИТЕЛИ
Всички участници ще получат награди!

WCF — ринг (възрастни и малки котки), монопородно шоу. “BEST IN SHOW” и “BEST OF BEST”
"Най- добро оформление на клетката (на тема лято)", "Конкурс за стих за вашата котка" (може да участват всички, независимо от възрастта).
Конкурс "Карнавален костюм на котка на морска тема" (Той ще бъде проведен ако има записани поне 10 участника. Участието е безплатно. Записването става преди изложбата на тел.: 052 401 754, 0878 39 11 33 или на e-mail: felinology@gmail.com.
За получаване на наградите, присъствието е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

Такси за участие в изложбата за 2 дни

Класове и титли Цена

Такса за 1 -ва котка:
Adults ( LH, SLH, SH, SOSH € 30
Kittens, juniors and alters ( LH, SLH, SH, SOSH) € 20
Household pets (HHP) € 10
Veteran € 10
Neuter € 10
Litter € 25
WCF rings show € 15
Novices € 30

Такса за 2 -ра котка:
Adults LH, SLH, SH, SOSH € 25
Kittens, juniors and alters LH, SLH, SH, SOSH € 15
Household pets HHP € 5

Такса за 3 -та котка:
Adults LH, SLH, SH, SOSH € 20
Kittens, juniors and alters LH, SLH, SH, SOSH € 10
Household pets HHP € 5

Заплатени суми за участие не подлежат на връщане. При определени ситуации сумата може да бъде прехвърлена за следващо участие на изложба организирана от Съюза на фелинолозите в България

Изложбеното място не може да превишава следните размери: 80 х 60 х 60 см.
Може да наемете клетка под наем на цена 20лв за два дена.
Размер на клетката дължина:61 x ширина:51 x височина:58.
Внасянето в каталога ще бъде направено след като е извършено плащането на таксата за участие!
В случай, че изпратите колективна заявка (от клуб), получавате 20 % отстъпка.

Всеки, който има желание да бъде стюард на изложбата, може да се запише на следните телефони: 052 401 754, 0878 39 11 33 или по e-mail: felinology@gmail.com.

Членове на Съюз на фелинолозите получават 10% отстъпка от таксата за участие и посочените цени за тях важат за участие 2 дена.

Съюз на фелинолозите в България приема заявки за спонсорство на BEST OF BEST SHOW. Приветстваме всички, които проявяват интерес!

Всеки, който доведе още един участник в изложбата, получава БЕЗПЛАТНО участие в WCF Ринг. Ако експертите оценят, че вашата котка има всички качества за съответната порода ще имат право да получат експериментално родословие.
Експериментално родословие - родословие с първо коляно, а не с четвърто (както е стандартното).

Ветеринарни изисквания
 • всички котки трябва да са здрави и без инфекции и паразити;
 • всички бели котки трябва да имат сертификат, доказващ, че не са глухи;
 • всички котки трябва да са с изрязан връх на ноктите преди изложбата;
 • всички котки трябва да са с валиден паспорт доказващ, че са поставени необходимите ваксинации срещу бяс, респираторни вирусни болести, панлевкопения, котешки ринотрахеит и калцивироза.
 • Ваксинациите срещу панлевкопения и котешки грип (вкл. последващите реваксинации) трябва да са направени най-малко 15 дена преди изложбата.

На експертиза не се допускат:

 • агресивни животни
 • животни с извадени нотки
 • бременни котки
 • кърмещи котки
 • глухи животни
 • животни в неподходящ вид (мръсни, боядисани, прекалено напудрени)
 • В случай, че в клетката има котка, която не е регистрирана в каталога или е на възраст по-малка от 8 седмици, ще бъдете принуден да напуснете изложбата. Таксата за участие не се връща."

* Котки дисквалифицирани при ветеринарния контрол (с признаци на инфекциозни и кожни заболявания, ектопаразити) не се допускат на изложбата. Таксата за участие не се възстановява.

Условията относно беса са съгласно Регламент 998/2003 на Европейския парламент и на Съвета за здравните изисквания към животните, приложими за придвижване на домашни любимци с не-търговска цел. Ваксината срещу бяс трябва да е поставена най-малко 21 дена преди изложбата, а срокът й да е според записаното в паспорта или се доказва с оригинален документ на производителя на ваксината.

Записването за участието във WCF Ринг става предварително по e-mail:
felinology@gmail.com или тел.: 052/ 401 754, 0878/ 39 11 33.

Във възрастния ринг нямат право да участват кастрирани котки. Местата са ограничени.

Повече информация за Международната лицензирана изложба на котки, организирана от Съюза на Фелинолозите в България можете да получите на телефоните за контакт на Съюза.
Моля, задължително изпращайте всички посочени необходими документи. След получаване на Вашата заявка ще получите отговор и допълнителна информация от нас.
Запишете Вашите любимци за участие, спечелете много награди !

Всички желаещи и спонсори, които искат да помогнат за реализацията на това събитие, могат да се обръщат към ръководството на Съюза на Фелинолозите: 052/ 401 754, 0878 39 11 33.
За реклама : на плаката, в каталог, билборд, презентация на плазмени телевизори в залата, раздаване на флаери и брошури и др.: тел: 052/ 401 754, 0878 39 11 33.
Поместване на реклама на вашият питомник в каталога - 100 лв. Необходимо е да изпратите макет на вашата визитна картичка.